Sluzbeno potvrđena nova serija - Stargate Universe

Čitanje i komentiranje vijesti

PostPostao/la ONeill dana 22 kol 2008, 09:40

“Universe” will premiere as a two-hour movie early next year and will assume a regular hourly slot in the summer. Brad Wright and Robert Cooper, co-creators of “Stargate: SG-1″ and “Atlantis,” will serve as executive producers and writers on the new series."

Radnja ce se događati na Ancient brodu daleko od Zemlje:
“Universe” introduces a team of explorers who find an ancient unmanned ship called the Destiny. Unable to return to Earth, the crew must fend for themselves aboard the ship, which has a preprogrammed mission taking them to the far reaches of the universe.

The series will employ a new cast of characters, with the network seeking a known performer for one lead role and fresh faces to play the rest of the ship’s crew. Appearances by former cast members from “SG-1″ and “Atlantis” are very possible.

I pazi ovo:
"Sci Fi Channel says they are looking for a space opera to fill some of the void left by the cancellation of Battlestar Galactica."
ONeill
Base Commander
Base Commander

Spol: Muški
Serijal Stargate: SG-1

Advertisement

Advertisement

Re: Sluzbeno potvrđena nova serija - Stargate Universe

PostPostao/la -fallen-one- dana 22 kol 2008, 10:42

imaš linq od ovog? :)
slika
-fallen-one-
Major
Major

Spol: Ženski

PostPostao/la ONeill dana 23 kol 2008, 09:46

Sci Fi Channle je dao zeleno svijetlo za Stargate Universe:

“SCI FI has enjoyed tremendous success with Stargate SG-1 and Stargate Atlantis, and we’re proud to be the home of the new Stargate Universe,” Mark Stern, executive vice president, original programming for SCI FI, said in a statement. “Universe will continue the Stargate legacy of vibrant storylines and compelling adventures, but will re-invent the format in a whole new way.”

After unlocking the mystery of the Stargate’s ninth chevron, a team of explorers travels to an unmanned starship called the Destiny, launched by the Ancients at the height of their civilization as a grand experiment set in motion but never completed.

What starts as a simple reconnaissance turns into a never-ending mission as the Stargate Universe crew discovers that the ship is unable to return to Earth and that they must now fend for themselves aboard the Destiny.

The crew will travel to the far reaches of the universe, connecting with each of the previously launched Stargates, thus fulfilling the Destiny’s original mission.

Stargate Universe will debut as a two-hour movie event on SCI FI. Following its premiere, Universe will assume a regular hourly slot in the summer of 2009.
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la Anubis dana 23 kol 2008, 15:34

Daaaaaaaamn, jedva čekam ovo... Mislim, SGA mi je super serija, ali ono što me zanima je činjenica da neće biti spin off... Ja se nadam da će mi ova serija pružit isti onaj osjećaj kakav sam imao dok sam gledao SG1 svaki ponedjeljak na Kanalu A... :D
Anubis
Colonel
Colonel

PostPostao/la MrVivi dana 23 kol 2008, 19:30

Brrrr ko če čekat slijedeče lijeto.
slika
MrVivi
Captain
Captain

PostPostao/la BlackDwarf dana 23 kol 2008, 21:26

Mislim da mi se serija nece svidjet. Najavljeno je da ce se vise posvetiti likovima a manje SF detaljima.
S druge strane cemo se nacekat. Volio bi da pocmu sa prikazivanjem od 1.1. tako da imam sta gledat preko ljeta ali nazalost nece tako biti.
Živjele naše asfaltne ceste!
BlackDwarf
First Lieutenant
First Lieutenant

PostPostao/la m,arik dana 26 kol 2008, 19:31

a, čito na gateworldu....mislim da će bit dobro jer to već spremaju duže vremena, mislim da su SGA držali ovoliko dugo samo da ljudi imaju kaj gledat
m,arik
First Lieutenant
First Lieutenant

PostPostao/la anna_sg1 dana 27 kol 2008, 00:38

Mene jedino malo brine onaj dio o "privlačenju mlađih gledatelja"... mislim, šta nije Stargate već bio PG ili tako nešto?

I također ne sviđa mi se onaj dio o mlađim glumcima i njihovim vezama... ono, po netu Universe nazivaju Stargate 90210.
slika
anna_sg1
Major
Major

PostPostao/la ONeill dana 27 kol 2008, 09:55

Sjetite se SG-1 200.-og nastvaka i kako je izgledao s mladim glumcima. To je bilo vise kao parodija, ali opet ...

Btw, među Atlantis fanovima kruže glasine da su Atlantis ukinuli samo da bi se Universe mogao početi snimati, kao, Universe sam po sebi je veoma skup

Sto ce reci da ce Universe biti pun razno raznih efekata ?
CGI-a vise nego SG-1 i SG-A zajedno :D
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la Sha're dana 31 kol 2008, 22:43

ne znam što očekivati. nadam se najboljem. ne želim SG-BSG jer nisam baš ljubitelj njonjavih drama. :/
slika
Sha're
First Lieutenant
First Lieutenant

PostPostao/la Amaunet dana 04 ruj 2008, 22:40

Njah... opet razvodnjavanje originala...
Sta niko u tom svjetu nije naucio da razvodnjavanje price ne pali?
Colors of the dying world... Paint my dreams tonight....
Amaunet
Airman First Class
Airman First Class

PostPostao/la stargate dana 04 ruj 2008, 22:41

meni je drago da će stargate psotai malo tamniji možda ipak ozbiljni i životopisniji inače volim BSG tko zna možda ovo bude serija koja će odnositi sve nagrade :)
stargate
Staff Sergeant
Staff Sergeant

PostPostao/la -fallen-one- dana 22 pro 2008, 19:36

evo,dvije velike i važne vijesti ... ne znam koliko mi se sviđaju ... ali eto...

Universe će biti drugačiji
Autor : Miroslav | Datum : 21 Dec 2008 | Verzija za ispis
U nedavnom intervjuu za službeni MGM-ov site serije, producent Robert C. Cooper otkrio je kako će Stargate: Universe biti drugačiji od prethodnih Stargate serija i filmova. "U naslovu će imati Stargate naziv, no istovremeno će biti potpuno drugačijeg ugođaja. Zasigurno će biti Stargatea u njoj, no to će biti na do sad neviđen način u Stargateu", otkrio je Cooper.

Što to znači za dugogodišnje fanove Stargatea, koji su navikli na specifičnu kombinaciju humora i ozbiljnosti? Naime, Universe je usmjeren i ka novim gledateljima a karakterizirat će ga mračniji tonovi i mlađa posada negoli je to bio slučaj s prethodnim serijalima. Scenarist Joseph Mallozzi opisao ga je kao "puno složeniji i ozbiljniji dodatak franšizi".

Jedan od izazova pred kojima stoji Universe jest i ubacivanje dovoljnog broja likova na Destiny od samog početka, nakon što se posada nađe daleko od Zemlje, bez mogućnosti povratka. Budući će komunikacija između broda i Zemlje biti prekinuta , vjerojatnost za rotaciju posade na Destinyju biti će ravna nuli. To znači kako će se, uz glavne likove, od samog početka u priču morati uvesti i određen broj sporednih likova.

Pritom je dva najznačajnija lika u seriji biti dr. David Rush i pukovnik Everett Young, obojica stara oko 40 godina. Kao što je nedavno objavljeno, uloga dr. Rusha pripala je Robertu Carlyleu, dok još uvijek nije poznato tko će utjeloviti pukovnika Younga. Pritom je izgledno kako će i Younga utjeloviti poznati glumac. Spomenuti dvojac, jedan znanstvenik, drugi vojnik, morat će surađivati kako bi osigurali preživljavanje svoje posade.

"Nasuprot prvotnim informacijama, Rush nije vođa neplanirane ekspedicije. Ta čast pripala je pukovniku Everettu Youngu. Zasada. No, stvari se mogu promjeniti na brodu kojim upravlja grupa očajnika s različitim ciljevima...", otkrio je Mallozzi na svom blogu.

Drugi važan element serije biti će izvanzemaljske civilizacije s kojima će se posada susretati. Budući su Anicentsi napustili projekt uslijed briga oko bolesti koja ih je pokosila i uznesenja na višu razinu postojanja, brojni svjetovi u dalekim galaksijama imt će Zvjezdana Vrata, no ne i ljude na njima. "Objašnjeno je zbog čega u Mliječnoj Stazi i galaksiji Pegaz postoje ljudske civilizacije. U slučaju SGU-a takva objašnjena ne postoje (ili ne znamo za njih) stoga izvanzemaljske civilizacije koje ćemo susretati neće biti ljudske", rekao je Mallozzi.

To će značiti i veći udio vizualnih efekata u seriji, a možda i lutaka. "Ograničeno smo koristili lutke...i možda ćemo poći tim putem. Međutim, za stvaranje istinskih izvanzemaljskih bića biti će neophodan CGI", izjavio je Mallozzi.

I izvanzemaljski svjetovi doživjet će neke promjene, posebice kad je riječ o šumovitim planetima. "U prvih deset epizoda nećemo imati nijedan šumoviti planet. Ne želim reći kako jednom nećemo naići na poneki, no zasada će biti stavljen naglasak na brod i neke lokacije netipične za Stargate. Štoviše, izvršni producent Robert Cooper i redatelj Andy Mikita upravo se nalaze u Novom Meksiku, gdje traže zanimljive izvanzemaljske lokacije", rekao je Mallozzi.

Izvor: Stargate SG-1 Solutions

Robert Carlyle u Universeu
Autor : Miroslav | Datum : 15 Dec 2008 | Verzija za ispis
MGM i Sci-Fi Channel danas su objavili kako će poznati britanski glumac Robert Carlyle imati jednu od glavnih uloga u Stargate: Universeu. Carlyle će u seriji utjeloviti znanstvenika, dr. Davida Rusha.

Četrdesetsedmogodišnji Carlyle u svojoj je dvadeset godina dugoj karijeri ostvario niz uloga u na filmu i televiziji, od kojih posebice valja izdvojiti filmove Trainspotting, The Full Monty, Eragon i 28 Weeks Later. Nastupio je i u jednom od filmova iz James Bond franšize, hitu The World iz Not Enough s Pierceom Brosnanom u glavnoj ulozi. Od nedavnih uloga valja izdvojiti onu Carla Bentona u 24 prequel filmu 24: Redemption. Robert potječe iz Glasgowa, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti. Oženjen je i ima troje djece.

"Veoma smo uzbuđeni što imamo glumca njegovog formata, oko kojega možemo izgraditi snažnu seriju, temeljenu na likovima. Robert Carlyle privući će šire gledateljstvo i nadamo se, stvoriti serijal koji će novim gledateljima pokazati kako je odanost dugogodišnjih fanova Stargate franšize potpuno zaslužena", izjavili su Robert C. Cooper i Brad Wright u razgovoru za Entertainment Weekly.

"Iznimno smo uzbuđeni angažmanom roberta Carlylea u Stargate Universeu. On u svoje uloge unosi dubinu, inteligenciju, i kompleksnost, što će se odlično uklopiti s svježim, novim pristupom ovoj franšizi", rekao je potpredsjednik uprave Sci-Fi Channela, Mark Stern.

I dok iz studija navode kako će Carlyle imati glavnu ulogu u seriji, valja spomenuti se dr. Davida Rush nije nalazio na izvornom popisu glavnih likova. Iako nema čvrstih informacija, čini se kako će tim ipak voditi pukovnik Everett Young. Štoviše, u jedna od scena s audicije prikazuje svađu dr. Rusha i pukovnik Younga oko toga tko će zapovjedati misijom. Nije poznato hoće li se navedena scena pojavtiti u konačnoj verziji serije.

Izvor: Gateworld
slika
-fallen-one-
Major
Major

PostPostao/la MrVivi dana 22 pro 2008, 23:26

god help us - aj bar je znanstvenik, hvala bogu nisu ga stavili u vojničku ulogu, ovaj SGU mi sve više i više počinje smrdit. Ali živi bili pa vidili.

slika

slika
slika
MrVivi
Captain
Captain

PostPostao/la genesis dana 23 pro 2008, 12:01

Bit ce zanimljivo ak stvarno ne budu pravi alieni... inace mi se bas ne svidja previse
genesis
Captain
Captain

PostPostao/la m,arik dana 23 pro 2008, 19:52

hmmm, nema šumadije, možda će valjat, al to mi sve liči na star trek/babylon5 rip off
m,arik
First Lieutenant
First Lieutenant

PostPostao/la callac dana 23 pro 2008, 20:19

Mene zanima ta "mračna" atmosfera koju najavljuju. Bit će dobro ako stvarno bude tako, ali budući da je ovo SG franšiza, od mraka čini se ništa. Zato još malo imamo Galacticu.....
You're a stranger, so what do I care?
callac
Ph.D. in music
Ph.D. in music

Serijal Stargate: Atlantis

PostPostao/la clarky dana 24 pro 2008, 20:29

Znadu oni prebrojati fanove po internetu. Ovisi kako dugo bude njima isplativo, toliko ce i opstati taj SGU.
Sve OK dok ne padne gledanost.
I siroti Atlantis se mogao bolje iskoristiti, a polako odlazi u zaborav poput neke lose sapunice.

Sretni blagdani, narode.Dobri budite :super
clarky
Captain
Captain

Serijal Stargate: Atlantis

PostPostao/la ONeill dana 27 sij 2009, 10:56

Daniel may appear in Universe premiere

http://scifiwire.com/2009/01/michael-sh ... iverse.php
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la ONeill dana 31 sij 2009, 11:36

"The SCI FI Channel may be looking at Friday, October 2 as the premiere date for Stargate Universe in the United States."

http://www.gateworld.net/news/2009/01/s ... -premiere/
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la MrVivi dana 05 srp 2009, 14:28

zasto petak, petkom ljudi idu vani to nije dan da se nešto premijerno pokaže
slika
MrVivi
Captain
Captain

PostPostao/la ONeill dana 05 srp 2009, 15:08

Zar nije i SG-A isao petkom ?
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la -fallen-one- dana 05 srp 2009, 15:37

true, true, uvijek je išlo petkom ... dakle ima ljudi koji ne izlaze i gledaju TV ;)
slika
-fallen-one-
Major
Major

PostPostao/la MrVivi dana 05 srp 2009, 20:37

i vidjeli smo kako je to završilo
slika
MrVivi
Captain
Captain

PostPostao/la ONeill dana 09 srp 2009, 18:28

A meni je svejedno, kad sam uvijek gledao u subotu ujutro :D
Tako ce i za ovo biti.
ONeill
Base Commander
Base Commander

PostPostao/la Raist dana 09 srp 2009, 20:27

Da al se onaj njihov ratings sistem racuna samo u petak navecer, a ako nema dobar rating serija je zgase
He's a genetically engineered Catholic werewolf from the 'hood. She's a bloodthirsty gypsy nun with a knack for trouble. Together, they fight crime!
Raist
Second Lieutenant
Second Lieutenant

PostPostao/la MrVivi dana 09 srp 2009, 21:55

to sam ja i htio reči jer ako serija bude dobra bilo bi šteta da propane samo zato što su je stavili na dan kad ljudi idu vani tražit mace i macane jer SG vs. maca mislim da SG nema šanse.
slika
MrVivi
Captain
Captain

Natrag na Vijesti

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.